Ayurvedic Yoga Massage

Deep Relax (classic Massage)

Deep Tissue Massage

Hot Stone Massage (english)

Fysioterapi

Fascial Manipulation

Ayurvedic Yoga Massage 50 / 75 min  795 / 1195 kr

Ayurvedisk yogamassage (AYM) är en djupvävnadsmassage med varm olja. AYM är en av de mest kompletta massageteknikerna, som fungerar på många fysiska, mentala, emotionella och energiska nivåer. Massagen görs på en madrass på golvet, terapeuten massera med en varm härlig olja och använder sina händer och fötter att få en härlig effekt.  Detta gör att massage gradvis mjukar upp muskelvävnader, underlättar andningen och förbättrar cirkulatione. AYM är  följt av assisterade yogasträckningar, dragningar och mjuka mobiliseringar som hjälper till att förlänga vävnaderna och bidra att du känner dig avslappnad  och får förnyad energi. 

Massage är inkl. moms 25%

Deep Relax  (classic Massage) 30/50 min  475 / 795 kr 

Att kunna befria din kropp från stress måste du helt slappna av. Denna massagen hjälper till kroppen att  slappna av. Pverkar musklerna och speciellt nervsystemet . Det utförs med långsamma och rytmiska slag, inklusive hårbotten, ansiktet och halsen. Massagen innehåller rena eteriska oljor som används för att hjälper att  frigöra hjärnan och aktiverar  endorfiner (må-bra-hormonerna). Dessa hormoner utlöser känslor av avslappning och lindrar smärtor, spänningar, ångest och stress.
 
Massage är inklusiv moms 25%
 
 
 

Deep Tissue Massage  50 min 750 kr 

En djupgånede massage innebär att man applicerar ett fast tryck och långsamma drag för att nå djupare lager av muskler. Det används för kronisk värk och smärta och sammandragna områden så som en stel nacke, axlarna och rygg. Extra härligt när man känner sig stel och trött i musklerna. 

Massage är inklusiv moms 25%

Hot Stone Massage 50 min  795 kr 

Hot-Stone massage går mera än 2000-3000 år tillbaka när denna massagemetoden användes i det antika Kina och Indien. Metoden har sin urspung i den kinesiska medicinen och den japanska massagen. Hot-Stone Massage är en väldigt behaglig massagemetod som ger en känsla av totalt kroppsligt välbefinnande. Man arbetar med kroppens energibanor och meridianer för att lösa upp blockeringar och skapa balans i kroppen. Det är en massagebehandling med varma, lena lavastenar tillsammans med väldoftande aroma-oljor. Hot-Stone massage (varma stenar ) är en mjuk och härlig upplevelse. Den här typen av massage är mycket annorlunda och den fokuserar på de energier som naturligt flödar genom din kropp. Stenarna som används värms upp i vattenbad till cirka 60 grader celsius och placeras noggrant ut på bestämda punkter på din kropp. Du ligger skönt och behagligt medan massören arbetar med stenarna för att göra din kropp mjuk och avslappnad. Det är en skön behandlingsmetod där de varma stenarna läggs ut över din kropp samtidigt som du masseras med de varma lavastenar. Kombinationen av varma och kalla stenar uppmuntrar din kropp att detoxa och läka genom att öka ditt lymfflöde och uppmuntra din kropp att föra bort slaggprodukter.

Hot Stone massage är inklusiv moms 25%

Fysioterapi 45 / 60 min 580 kr / 775 kr

Vi på Båstad Fysio använder alltid veteskapligt bevisade metoder men har specialiserat oss på fascian ( bindväven). Bindväven är kroppens största organ och har en stor betydelse till vår rörelseapparatens och hela kroppens välmående. Vi är specialister på Fascial Manipulation Stecco metod som är en Italienskt metod var man ser människan som en helhet ( holistiskt). Vi försöker alltid hitta den riktiga problematiken att kunna hjälpa våra klienter mera långvarigt. Vi kan den traditionella fysioterapin och använder även behanlingsmetoder så som den Radiella Stötvågs terapin EWST, den fokuserade stötvågs terapin fEWST, Högljus laser terapi ( HPL), Tens/Nmes. Vi är även utbildade i alla nivå inom OMI ( ortopedisk medicinkst internationell). 

Vår legitimerad fysioterapeut Karoliina Eveson är den första Certifierade Fascial Manipulation (FM) Specielisten i Sverige. Karoliina Eveson ordnar även FM Stecco metod utbildningar i Sverige tillsammans med den Italienska Stecco Insituten. Första utbilning med professor Antonio Stecco är planerad i maj 2022 i Båstad. Utbildningen är bara till de medicinkst utbildade. 

Fysioterapi är utan moms ( moms 0%)

Fascial Manipulation Stecco Method 45 / 60 min  580 / 775 kr 


Fascial Manipulation Stecco metod är en medicinskt behandling var man konsentrerar att hitta den riktiga orsaken till din smärta. Fascial (bindvävnads) Manipulation Metod (FM) är resultat av 40 års forskning och den kliniska arbetet av den italienska fysioterapeuten Luigi Stecco. Huvudfokus för denna metoden är det funktionella förhållandet mellan muskler och den djupa fascian. Metoden fokuserar att hitta orsaken genom att lyssna klientens historia (anamnes), därefter genom undersökningen och de kliniska tester gör fysioterapeuten en behandlingsplan. Detta görs genom att tänka den fysiologiska balansen i hela systemet med fokus på den muskuloskeletala systemet. Många gånger så tänker vi även genom de viscerala systemet ( systemet som påverkas hur våra inneorgan mår) och letar om det finns en sammankoppling mellan de två systemen. Därefter korrigerar man orsaken  till obalansen för att återställa systemet ( skapa de fysiologisk balans) genom att använda de spesifika punkter i fascian ( bindväven).  I syfte att förbättra kvaliteten på patientens liv använder vi ett öppet sinne och ett multi-kausalt förhållningssätt.  Vi ser en stor värde att lyssna på patienten och se på signaler från patientens kropp. Ofta räcker ett minimalt antal fokuserade sessioner för att lösa ett problem som har dragit ut på tiden i flera år.

Luigi Steccos barn Carla Stecco som är professor i anatomi och specialist i ortopedi har varit Karoliina Evesons mentor. Karoliina har utbildat sig delvis  i Padova och delvis i Finland. Hon har haft även äran att få lära bildvävens anatomi och fysiologi från Antonio Stecco som är en läkare ( specialistläkare i fysiatri). Både Carla och Antonio har gjort omfattande forskning om bildvävens anatomi och fysiologi. Stor tack för Karoliinas kunskaper hör till den finska fysioterapeuten Tiina Lahtinen-Suopanki som är specialist och pedagog i Fascial Manipulation i Finland och har haft föreläsningar i hela världen. 

Metoden Fascial Manipulation® presenterar en fullständig biomekanisk modell för att hjälpa till att tolka fascias roll vid muskuloskeletala störningar (problematik i rörelseapparaten).

Den grundläggande idén bakom denna manuella metoden är att identifiera det exakta området ( lokalisera områden som har förtätning i fascian). Fascian som är förknippat med en viss begränsad rörelse. När en begränsad eller smärtsam rörelse (riktning) har hittats, identifieras den lokala fascian och manipulation av detta väldefinierade fascia område kan återställa rörelseförmågan ge smärtfrihet i en segment. Vi nollställer då en Myofascial enheter och de myofasciella kedjor. Den nya viktiga upptäckten är att kroppens hyalurona ( hyaluron syra) ska vara flytande. Det är viktigt att minimera de lågintensiva inflammationer i kroppen att kunna få en riktigt bra resultat av behadnlingen. 

Fysioterapi är utan moms ( moms 0%)